Добредојдовте на нашите веб-страници!

WP3051T

  • WP3051T Ин-линиски предавател на притисок на паметен екран

    WP3051T Ин-линиски предавател на притисок на паметен екран

    Користејќи ја технологијата со пиезорезистивен сензор, дизајнот на трансмитер за притисок со паметен екран на линијата Wangyuan WP3051T може да понуди сигурно мерење на мерач на притисок (GP) и апсолутен притисок (AP) за решенија за индустриски притисок или ниво.

    Како една од варијантите на серијата WP3051, предавателот има компактна структура во линија со LCD/LED локален индикатор.Главните компоненти на WP3051 се сензорскиот модул и куќиштето за електроника.Сензорскиот модул содржи сензорски систем наполнет со масло (изолациони дијафрагми, систем за полнење масло и сензор) и електроника на сензорот.Електрониката на сензорот е инсталирана во модулот на сензорот и вклучува сензор за температура (RTD), мемориски модул и конвертор на капацитивност во дигитален сигнал (C/D конвертор).Електричните сигнали од сензорскиот модул се пренесуваат до излезната електроника во куќиштето на електрониката.Куќиштето за електроника ја содржи излезната табла за електроника, копчињата за локална нула и распон и терминалниот блок.