Добредојдовте на нашите веб-страници!

Предаватели на нивоа

 • WP311B Тип на потопување 4-20mA предавател на ниво на вода

  WP311B Тип на потопување 4-20mA предавател на ниво на вода

  Предавател на ниво на вода од серијата WP311 од 4-20 mA (исто така наречен потоплив/пренослив предавател на притисок) го користи принципот на хидростатички притисок за да го претвори измерениот притисок на течноста во ниво.WP311B е сплит тип, кој е главносе состоеше од ненавлажнета разводна кутија, кабел за фрлање и сензорна сонда.Сондата усвојува сензорски чип со одличен квалитет и е совршено запечатена постигнувајќи заштита од навлегување IP68.Потопниот дел може да биде изработен од антикорозивен материјал или да биде зајакнат за да се спротивстави на удар на гром.

 • WP320 магнетен мерач на ниво

  WP320 магнетен мерач на ниво

  WP320 Magnetic Level Gauge е еден од мерните инструменти на лице место за контрола на индустрискиот процес.Широко се применува во мониторингот и контролата на процесот на нивото и интерфејсот на течноста за многу индустрии, како што се нафта, хемиска, електрична енергија, производство на хартија, металургија, третман на вода, лесна индустрија итн. прстенот и пловичката е херметички затворена, тврда и антикомпресивна.Индикаторот што користи технологија за херметички запечатени стаклени цевки јасно го прикажува нивото, што ги елиминира вообичаените проблеми на стаклениот мерач, како што се кондензација на пареа и истекување на течност и сл.

 • WP311A RS485 Излезен 4-жичен интегрален предавател на ниво на течност за потопување

  WP311A RS485 Излезен 4-жичен интегрален предавател на ниво на течност за потопување

  WP311A Интегрален предавател на ниво на течност за потопување го мери нивото на течноста со мерење на хидрауличниот притисок со помош на сондата на сензорот ставена на дното на садот.Куќиштето на сондата го штити чипот на сензорот, а капачето прави непречено контакт на измерениот медиум со дијафрагмата.

 • WP380A Интегрален тип екс-доказ Отпорност на корозија Тефлонски ултразвучен мерач на нивоа

  WP380A Интегрален тип екс-доказ Отпорност на корозија Тефлонски ултразвучен мерач на нивоа

  WP380A Интегтрален ултразвучен мерач на ниво е интелигентен бесконтактен инструмент за мерење на цврсто или течно ниво на константно ниво.Идеално е погоден за предизвикување корозивни, премачкување или отпадни течности, како и за мерење на растојание.Предавателот има паметен LCD дисплеј и емитува аналоген сигнал од 4-20 mA со реле со 2 аларми, опционално за опсег од 1~20 m.

 • WP311 Series 4-20ma Подводен потоплив предавател на притисок на ниво на вода

  WP311 Series 4-20ma Подводен потоплив предавател на притисок на ниво на вода

  Подводни предаватели за притисок на ниво на вода од серијата WP311 (исто така наречени предаватели на статичко ниво) се предаватели на ниво на потопување кои го одредуваат нивото на течноста со мерење на хидростатичкиот притисок на течноста на дното на контејнерот и излезниот стандарден аналоген сигнал од 4-20 mA.Производите прифаќаат напредна увезена чувствителна компонента со антикорозивна дијафрагма и применлива за мерење на нивото на неподвижни течности како што се вода, масло, гориво и други хемикалии.Сензорскиот чип се става во обвивка од нерѓосувачки челик или тефлонски челик.Железното капаче на врвот го штити трансмитерот правејќи ја мембраната со средна допир непречена.Специјален вентилиран кабел се применува за да се направи комората за повратен притисок на дијафрагмата добро да се поврзе со атмосферата, така што вредноста на мерењето на нивото не е засегната од промената на надворешниот притисок на атмосферата.Одличната прецизност, стабилност, затегнатост и отпорност на корозија на оваа серија предаватели на нивоа ги исполнуваат морските стандарди.Инструментот може директно да се фрли во целниот медиум за долгорочно мерење.

 • WP311C Предавател на ниво на течен притисок од тип на исфрлање

  WP311C Предавател на ниво на течен притисок од тип на исфрлање

  WP311C Предавател на ниво на течен притисок (исто така наречен сензор за ниво, Трансдуцер за ниво) користи напредни увезени компоненти чувствителни на антикорозивна дијафрагма, чипот на сензорот беше ставен во куќиште од не'рѓосувачки челик (или тефлонски).Функцијата на горната челична капа е заштитниот предавател, а капачето може да ги натера измерените течности непречено да контактираат со дијафрагмата.
  Се користеше специјален кабел со вентилациска цевка, кој ја прави комората за заден притисок на дијафрагмата добро да се поврзе со атмосферата, нивото на мерната течност не е под влијание на промената на надворешниот атмосферски притисок.Овој потоплив предавател има точно мерење, добра долгорочна стабилност и има одлични запечатувачки и антикорозивни перформанси, ги исполнува морските стандарди и може директно да се стави во вода, масло и други течности за долготрајна употреба.

  Специјалната технологија за внатрешна конструкција целосно го решава проблемот со кондензација и росење
  Користење на специјална технологија за електронски дизајн за во основа да се реши проблемот со удар на гром

 • WP380 Ултразвучен мерач на ниво

  WP380 Ултразвучен мерач на ниво

  Ултразвучен мерач на нивоа од серијата WP380 е интелигентен бесконтактен инструмент за мерење на нивоа, кој може да се користи во резервоари за складирање хемикалии, нафта и отпад.Идеално е погоден за предизвикување корозивни, облоги или отпадни течности.Овој предавател е широко избран за атмосферско складирање на големо, дневен резервоар, процесен сад и апликација за отпадоци.Примерите за медиуми вклучуваат мастило и полимер.

 • WP319 Контролор со прекинувач за ниво на тип пливачки

  WP319 Контролор со прекинувач за ниво на тип пливачки

  WP319 ПРЕКУЧУВАЧ ЗА НИВО ЗА ТИП НА ПЛОВИ Контролерот е составен од магнетна пливачка топка, цевка за стабилизирање на пливачот, прекинувач за цевка од трска, кутија за поврзување со жица отпорна на експлозија и компоненти за прицврстување.магнетното пливачко топче оди нагоре и надолу по цевката со нивото на течноста, за да се направи контакт со цевката од трска да се направи и прекине веднаш, излезниот релативен контролен сигнал.Дејството на контактирање на цевката од трска веднаш прави и прекинува што се совпаѓа со колото на релето може да ја заврши мултифункционалната контрола.Контактот нема да произведе електрична искра бидејќи контактот со трска е целосно затворен во стакло кое е исполнето со неактивен воздух, многу безбедно за контролирање.

 • WP316 Предаватели на нивоа на плови

  WP316 Предаватели на нивоа на плови

  Предавателот на ниво на течност со пливачки тип WP316 е составен од магнетна пливачка топка, цевка за стабилизирање на пливачот, прекинувач за цевка од трска, кутија за поврзување со жица отпорна на експлозија и компоненти за фиксирање.Како што пливачката топка се подига или спушта за нивото на течноста, сензорната шипка ќе има излезна отпорност, која е директно пропорционална со нивото на течноста.Исто така, индикаторот за нивото на плови може да биде опремен да произведува сигнал од 0/4~20 mA.Како и да е, „Предавател на ниво на магнет плови“ е голема придобивка за сите видови индустрии со неговиот лесен принцип на работа и доверливост.Предавателите на ниво на течност со пливачки тип обезбедуваат сигурно и издржливо далечинско мерење на резервоарот.

 • Мерач на ниво на радар WP260

  Мерач на ниво на радар WP260

  Серијата WP260 на радарски мерач на ниво усвои 26G радарски сензор со висока фреквенција, максималниот опсег на мерење може да достигне до 60 метри.Антената е оптимизирана за прием и обработка на микробранови, а новите најнови микропроцесори имаат поголема брзина и ефикасност за анализа на сигналот.Инструментот може да се користи за реактор, цврст силос и многу сложена средина за мерење.