Добредојдовте на нашите веб-страници!

WP3051T Ин-линиски предавател на притисок на паметен дисплеј

Краток опис:

Користејќи ја технологијата со пиезорезистивен сензор, дизајнот на трансмитер за притисок со паметен екран на линијата Wangyuan WP3051T може да понуди сигурно мерење на мерач на притисок (GP) и апсолутен притисок (AP) за решенија за индустриски притисок или ниво.

Како една од варијантите на серијата WP3051, предавателот има компактна структура во линија со LCD/LED локален индикатор.Главните компоненти на WP3051 се сензорскиот модул и куќиштето за електроника.Сензорскиот модул содржи сензорски систем наполнет со масло (изолациони дијафрагми, систем за полнење масло и сензор) и електроника на сензорот.Електрониката на сензорот е инсталирана во модулот на сензорот и вклучува сензор за температура (RTD), мемориски модул и конвертор на капацитивност во дигитален сигнал (C/D конвертор).Електричните сигнали од сензорскиот модул се пренесуваат до излезната електроника во куќиштето на електрониката.Куќиштето за електроника ја содржи излезната табла за електроника, копчињата за локална нула и распон и терминалниот блок.


Детали за производот

Ознаки на производи

Апликација

WP3051T Ин-линискиот предавател за притисок на паметен екран може да се користи нашироко за решенија за притисок и ниво во:

Нафтената индустрија

Мерење на протокот на вода

Мерење на пареа

Производи од нафта и гас и транспорт

Опис

Користејќи ја технологијата со пиезорезистивен сензор, дизајнот на трансмитер за притисок со паметен екран на линијата Wangyuan WP3051T може да понуди сигурно мерење на мерач на притисок (GP) и апсолутен притисок (AP) за решенија за индустриски притисок или ниво.

Како една од варијантите на серијата WP3051, предавателот има компактна структура во линија со LCD/LED локален индикатор.Главните компоненти на WP3051 се сензорскиот модул и куќиштето за електроника.Сензорскиот модул содржи сензорски систем наполнет со масло (изолациони дијафрагми, систем за полнење масло и сензор) и електроника на сензорот.Електрониката на сензорот е инсталирана во модулот на сензорот и вклучува сензор за температура (RTD), мемориски модул и конвертор на капацитивност во дигитален сигнал (C/D конвертор).Електричните сигнали од сензорскиот модул се пренесуваат до излезната електроника во куќиштето на електрониката.Куќиштето за електроника ја содржи излезната табла за електроника, копчињата за локална нула и распон и терминалниот блок.

Карактеристики

Долга стабилност и висока доверливост

Зголемена флексибилност

Различни опции за опсег на притисок

Прилагодлива нула и распон

Интелигентен LCD/LED индикатор

Прилагоден излез 4-20mA/HART/RS-485

Лесна инсталација и одржување во линија

Тип на мерење: Мерач притисок, апсолутен притисок

Спецификација

Име WP3051T Ин-линиски предавател на притисок на паметен дисплеј
Тип WP3051TG Мерач на предавател на притисокWP3051TA Предавател на апсолутен притисок
Мерен опсег 0,3 до 10.000 psi (10,3 mbar до 689 бари)
Напојување 24V (12-36V) DC
Средно Течност, гас, течност
Излезен сигнал 4-20 mA (1-5V);RS-485;ХАРТ;0-10 mA (0-5V);0-20 mA (0-10 V)
Индикатор (локален приказ) LCD, LED, 0-100% линеарен метар
Распон и нулта точка Прилагодлив
Точност 0,1% FS, 0,25% FS, 0,5% FS
Електрично поврзување Терминален блок 2 x M20x1,5 F, 1/2” NPT
Процес на поврзување 1/2-14 NPT F, M20x1,5 M, 1/4-18 NPT F
Доказ за експлозија Внатрешно безбеден Ex iaIICT4;Огноотпорен сеф Ex dIICT6
Материјал на дијафрагмата Нерѓосувачки челик 316 / Monel / Hastelloy C / Тантал
За повеќе информации за овие Ин-линиски предаватели на притисок, ве молиме слободно контактирајте со нас.

  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја